Υλικά
Υλικά για 8 μερίδες
1½ κιλό χοιρινή κόντρα χωρίς κόκαλο
1 κεφάλι σκόρδο
3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
ελαιόλαδο
250 ml λευκό κρασί
1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
Για τη μαρινάδα
4 λίτρα νερό
50 γρ. αλάτι
200 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, βάλτε σε αυτήν το χοιρινό και αφήστε το στο ψυγείο για μία μέρα.
Στραγγίξτε το κρέας και χαράξτε το σε διάφορα σημεία.
Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με τον μαραθόσπορο.
Κόψτε το κεφάλι του σκόρδου στη μέση και βάλτε το στο ταψί μαζί με το κρέας και το δεντρολίβανο.
Προσθέστε το κρασί και ½ φλιτζάνι νερό.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250οC και βάλτε εκεί το ταψί με το κρέας για 15 λεπτά. Χαμηλώστε μετά τη θερμοκρασία στους 120οC και ψήστε για 1 με 1½ ώρα.
Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το για 10 λεπτά πριν το κόψετε.
Στραγγίξτε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και βάλτε τη σε μια μικρή κατσαρόλα.
Πιέστε με το χέρι για να βγάλετε τον πολτό του ψημένου σκόρδου από τις κομμένες σκελίδες και ρίξτε τον στην κατσαρόλα.
Βράστε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά, μέχρι να μείνει λιγότερη από ½ φλιτζάνι.
Διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξτε το στη σάλτσα.
Αφήστε για 1-2 λεπτά στη φωτιά, μέχρι να δέσει.
Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα.
Tip
Παραδοσιακό γιορτινό πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Συνοδέψτε το με ψητά λαχανικά ή ψητές πατάτες.