Υλικά
1/2 κιλό γρ. χοιρινά φιλετάκια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ τσ. άσπρο κρασί
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για τις πατατοτηγανίτες:
6 πατάτες
λίγο λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα: Βάζουμε σε ένα τηγανάκι τη μουστάρδα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 1-2 λεπτά.
Για τα φιλέτα: Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, σοτάρουμε τα φιλετάκια μας για 4 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε στο τηγάνι την σάλτσα μας.
Για τη πατατοτηγανίτα: Τρίβουμε τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι, φτιάχνουμε με το μίγμα της πατάτας τηγανίτες λίγο μεγαλύτερες από τα φιλετάκια και τις τηγανίζουμε.
Βάζουμε στο πιάτο τις πατατοτηγανίτες, πάνω από κάθε μία τοποθετούμε ένα φιλετάκι, προσθέτουμε τη σάλτσα μανιταριών πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.