Υλικά
5 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
4-5 κλαδάκια δεντρολίβανο από τη γλάστρα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κι αυτές
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο να κάψει.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κλαδάκια δεντρολίβανου, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη.
Από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες αλατο-πιπερωμένες σφηνωτά τη μία με την άλλη.
Τις λούζουμε με τη μπύρα.
Λάδι ελάχιστο, γιατί έχουν αρκετό λίπος από μόνες τους, και στο φούρνο.
Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό χαμηλώνοπυμε στους 180 βαθμούς, κι αφήνουμε να ψηθούν για 1-1,5 ώρα συνολικά.
Όταν ροδίσουν αρκετά από τη μία τις γυρίζουμε.