Υλικά
Για το φύλλο
800 γραμ. αλεύρι για φύλλο
1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
λίγο αλάτι
φυτίνη 1/2 ποτήρι λιωμένη
λάδι 1/2 φλιτζ.
Για τη γέμιση:
600 γραμμάρια χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 αυγά
1.200 γραμμάρια πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένα ροδέλες
άνηθο
πιπέρι
αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη για το φύλλο και κάνουμε 7 φύλλα. Ζεματάμε τις ροδέλες των πράσων.
Τις στραγγίζουμε και βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι, κρεμμύδι, στη συνέχεια τα πράσα, τα σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας.Τα σοτάρουμε όλα μαζί αρκετή ώρα, για να ψηθεί καλά το κρέας.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Το κρυώνουμε και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και τα αυγά χτυπημένα.
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και στρώνουμε το 1ο φύλλο, απλώνουμε φυτίνη στρώνουμε και το 2ο φύλλο το αλείφουμε φυτίνη και στρώνουμε το 3ο φύλλο. Σ’ αυτό βάζουμε τη μισή γέμιση.
Στρώνουμε το 4ο φύλλο και βάζουμε πάλι φυτίνη. Στο 5ο φύλλο βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Απλώνουμε το 6ο φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένη φυτίνη.
Στη συνέχεια βάζουμε και το 7ο φύλλο. Το αλείφουμε με την υπόλοιπη φυτίνη.
Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.