Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας με το κόκκαλό του, τεμαχισμένο σε κύβους
1 ποτήρι (200 ml) κόκκινο κρασί
1-2 κ.σ. χοντραλεσμένοι σπόροι κολιάνδρου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
6 κ.σ. λάδι ή κάποιο άλλο φυτικό έλαιο
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας με το κρασί και τα μπαχαρικά για τουλάχιστον 4 ώρες, κατά προτίμηση αποβραδίς.
Έπειτα βγάζουμε το κρέας και κρατάμε τη μαρινάδα για αργότερα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα για να τσιγαρίσουμε λίγο-λίγο τους κύβους του κρέατος μέχρι να ροδίσει και να γίνει κάπως τραγανιστό.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο λάδι.
Σκουπίζουμε όλα τα υπολείμματα του λαδιού από την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα και τόσο κρύο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας.
Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Θα πρέπει να έχει πιει σχεδόν όλο του το ζουμί αφήνοντας μια πηχτή σάλτσα.