X

Ομελέτα για Όλους

Μία έξυπνη και νόστιμη συνταγή για ομελέτα.

Υλικά

1/2 κούπα ελαιόλαδο

5 μέτριες σε μέγεθος πατάτες

1/2 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

5 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κάθετες ροδέλες και τις αλατίζουμε ελαφρά. Κ

αθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε -κάνουμε το ίδιο και με το σκόρδο.

Παίρνουμε ένα τηγάνι φάρδους 23 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.

Το βάζουμε στη φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες πατάτας και τις τηγανίζουμε -όσες χωράει το τηγάνι κάθε φορά- φροντίζοντας να μην κολλούν η μία με την άλλη.

Μία-μία τηγανιά που μαγειρεύουμε, τη βάζουμε σε σουρωτήρι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και την αφήνουμε να περιμένει μέχρι να προσθέσουμε και τις επόμενες.

Μόλις τελειώσουν οι τηγανιές μας, τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 5 λεπτά - να στραγγίξουν το λάδι τους.

Κρατάμε από το λάδι του τηγανιού 3 κουτ. της σούπας - το υπόλοιπο το φυλάμε σε μία κούπα.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε τα σοταρισμένα σκόρδο-κρεμμύδι σε ένα πιατάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ -ή λεκάνη- χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και το σκόρδο-κρεμμύδι και κουνάμε γύρω γύρω ώστε να καλυφθούν καλά από τα αυγά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι που φυλάξαμε, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα πατάτες-αυγά, φροντίζοντας να πάνε οι πατάτες στον πάτο του τηγανιού - τις απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πιρούνι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και τηγανίζουμε κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, μέχρι να μισομαγειρευτεί η ομελέτα.

Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο και "κυλάμε” την ομελέτα πάνω του - από τη μαγειρεμένη πλευρά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και "κυλάμε” μέσα την ομελέτα από την άψητη πλευρά της.

Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας μεγάλης τρυπητής κουτάλας, τη βάζουμε σε μια πιατέλα.

Την αφήνουμε να χλιαρέψει και μετά, την κόβουμε σε μερίδες.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.