Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
250 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές χωρίς κουκούτσι
1/2 κιλό κάστανα ψημένα ή βρασμένα
1/2 κιλό τομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
2-3 πατάτες σε κύβους ή μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια τριμμένα ή ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
2-3 κ.σ. βούτυρο
μαϊντανός (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, τις ντομάτες και αλατο-πιπερώνουμε.
Μόλις η σάλτσα πάρει βράση, ρίχνουμε και τις πατάτες.
Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κρέας και οι πατάτες.
Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε τις ελιές, τα κάστανα και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα.
Το φαγητό θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρουμε σε πιάτα.