Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
3 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.γ. μέλι
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 κ.γ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
χυμός 1 λεμονιού
1 πρέζα ρίγανη
μερικά κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις χοντροκόβουμε.
Χτυπάμε σε ένα μπολ, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το κρασί, το ζωμό, τη ζάχαρη και το λεμόνι, αρκετά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές.
Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το μείγμα που δημιουργήσαμε.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη ρίγανη και το θυμάρι, με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.