Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό
2 φλιτζ. κουσκουσέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρίφαλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, τα γαρίφαλα, το ελαιόλαδο και 2 ποτήρια νερό.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και ρίχνουμε τον κουσκουσέ. Ανακατεύουμε ελαφρά και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας πότε-πότε μέχρι να χυλώσει ο κουσκουσές.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 10 λεπτά και σερβίρουμε.