Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τους σπόρους, σε κύβους
200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
2 κούπες τσαγιού αραιή μπεσαμέλ
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφαιρούμε το σκόρδο, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το κρέας.
Τότε ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με το πιρούνι.
Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας πρέπει να είναι χωρίς υγρά οπότε σβήνουμε και το μάτι της κουζίνας.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τις πιπεριές, τα φέρνουμε δυο γύρες, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσει κι αυτή ελαφρώς.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω.
Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και το στρώνουμε με το ένα φύλλο σφολιάτας.
Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το φαγητό και προσθέτουμε τα τυριά.
Αδειάζουμε πάνω από τη σφολιάτα.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες, τρυπάμε να βγαίνει ο αέρας και αλείφουμε με λίγο αυγό.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο σουσάμι και φουρνίζουμε στο κάτω ράφι για 45 λεπτά.
Μόλις ροδοκοκκινήσει η ζύμη, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.