Υλικά
Για το μείγμα:
4-5 πατάτες βρασμένες
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
200 γρ. φέτα (σε κομματάκια)
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 φέτες μπέικον
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (ή και καθόλου κατά βούληση)
προαιρετικά βάζουμε μοσχοκάρυδο ή μαϊντανό
Για το πανάρισμα:
αλεύρι
1 αυγό
τρίμμα φρυγανιάς ή γαλέτα
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα υλικά για το μείγμα (αφού λιώσουμε τις πατάτες) να γίνουν μια σφιχτή μάζα.
Προσέχουμε τα κομμάτια των τυριών που είναι χοντροκομμένα π.χ της φέτας να καλύπτονται από τον πουρέ για να μην χυθούν κατά το τηγάνισμα.
Στη συνέχεια πανάρουμε περνώντας τις κροκέτες πρώτα στο αλεύρι μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.