Υλικά
μελιτζάνες σε φέτες
σκληρό τυρί σε μπαστουνάκια (κατά προτίμηση γραβιέρα)
ζαμπόν σε φέτες (προαιρετικά)
1-2 αυγά
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο με το αλάτι μετά τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν γυρνώντας τις και από τις δυο πλευρές.
Μπορούμε αν θέλουμε να τις τηγανίσουμε και στο τέλος τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μέσα σε κάθε φέτα μελιτζάνας τυλίγουμε σε ρολάκι μια φέτα ζαμπόν και ένα μπαστουνάκι τυρί.
Πανάρουμε περνώντας τις κροκέτες πρώτα σε αλεύρι μετά σε αυγό (έχουμε ρίξει και λίγο αλάτι) και τέλος στη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τις βγάλουμε τις ακουμπάμε πάλι σε απορροφητικό χαρτί.