Υλικά
Για τη ζύμη με γιαούρτι:
200 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. μπεκιν
100 γρ. κρύο βούτυρο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ κ.γ. αλάτι
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
λίγο αλεύρι για την φόρμα
2 κ.σ. παξιμάδι τριμμένο για να πασπαλίσουμε τη βάση
Για τη γέμιση:
1 κιλό πράσσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδελες
3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. διάφορα βότανα μαϊντανό
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για την κρέμα:
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. αλεύρι
τυρί γκούντα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε 1 κ.γ. γιαούρτι.
Η ζύμη πρέπει να είναι κανονική όχι πολύ σφιχτή αλλά και όχι πολύ μαλακή.
Την βάζουμε λίγο στο ψυγείο.
Παίρνουμε μια φόρμα 26αρα, τη βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε καλά με το αλεύρι.
Απλώνουμε τη ζύμη μεσα και κοιτάμε να είναι και τα πλάγια της φόρμας με τη ζύμη καλυμμένα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε καλά τον πάτο.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο παξιμάδι. Στο λάδι σοτάρουμε το πράσσο, ρίχνουμε και τα βότανα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Τα σοτάρουμε λίγο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Τώρα φτιάχνουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
Τα ανακατεύουμε με το πράσο και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35 λεπτά.