Υλικά
1 κιλό μύδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγη πάπρικα καυτερή
½ πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
150 ml ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
½ κ.σ. ρίγανη
250 ml λευκό κρασί
χυμός από 1 λεμόνι (50ml)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε, ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και τα μύδια.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια (πετάμε όσα δεν ανοίξουν).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε σε μπολ.