Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχάρι)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/4 κούπας φρυγανιά
1 κουτ. γλυκού γεμάτο ρίγανη
4 κουτ.σούπ. λάδι
1 κουτ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κ. σούπας ξίδι
1/8 κουτ γλυκού σόδα μαγειρικής
αλάτι
πιπέρι
Για τις ντομάτες:
2 ντομάτες όχι πολύ ώριμες και σφιχτές
αλάτι
ρίγανη
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλ. ζάχαρη
½ κουτ. γλ. ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε μπολ και σιγά σιγά ρίχνοντας λίγο λίγο νερό ζυμώνουμε τα μπιφτέκια μας έως ότου έχουμε μια ζύμη που να έχει ασπρίσει σχεδόν από το ζύμωμα (όσο περισσότερο ζυμώνουμε τόσο αφράτα γίνονται τα μπιφτέκια μας).
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και μετά τα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο γκριλ.
Για τις ψητές ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σ’ ένα πυρέξ.
Τους ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου από την μια πλευρά , γυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλο τόσο από την άλλη.
Τις βγάζουμε τις απλώνουμε στα πιάτα μας και πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια μας.
Συνοδεύουμε το πιάτο μας, με τηγανιτές πατάτες και κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια ανακατεμένο με μαϊντανό και πάπρικα.