Υλικά
1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι kosher
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. σησαμέλαιο
1 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κ.γ. καλαμποκάλευρο
1/2 φλ. soy sauce
1/2 φλ. νερό
2 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.σ. hoisin sauce
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. πάστα τσίλι
νιφάδες κόκκινου πιπεριού
σουσάμι
2 λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
θρυμματισμένα φιστίκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις αλάτι και πιπερι.
Τα ψήνεις για περίπου 20', μέχρι να γίνουν μαλακά και τραγανά. Μετά τα βγάζεις από τη φωτιά και τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το σησαμέλαιο. Ρίχνεις το σκόρδο και το τσιγαρίζεις για 1', προσθέτοντας στη συνέχεια το καλαμποκάλευρο. Έπειτα μπαίνουν στο κατσαρολάκι η soy sauce, το νερό, το μηλόξυδο, η hoisin sauce, η καστανή ζάχαρη και η πάστα τσίλι.
Ρίχνεις επίσης αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Φέρνεις σε βράση και ανακατεύεις για περίπου 3'.
Απλώνεις τη σάλτσα επάνω στα λαχανάκια Βρυξελλών και τα επαναφέρεις στο ταψί. Τα ψήνεις στο φούρνο για ακόμη 3-5΄.
Γαρνίρεις με τα φιστίκια, το σουσάμι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρεις.