Υλικά
8 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 μέτριες πατάτες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
1 φλιτζ. τυρί τριμμένο
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, (προαιρετικά)
αλατοπίπερο
ρίγανη
Εκτέλεση
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα της κουζίνας με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη, λάδι, το αλεύρι, τις πιπεριές, κρεμμυδάκια (προαιρετικά), ζαμπόν και το μισό τυρί.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε 20-25 λεπτά να ροδίσει η ομελέτα.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στο φούρνο να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.