Υλικά
2 ρέγγες μέτριες χωρίς κεφάλι
1 κιλό καθαρισμένα κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
3 - 4 φύλλα δάφνης
πιπέρι, μπαχάρι και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καίω μια εφημερίδα, τρυπάω με ένα πιρούνι τη ρέγγα και τη βάζω πάνω από την εφημερίδα που καίγεται. Έτσι όπως την καίω, φεύγει η πέτσα της.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρω με το λάδι τα κρεμμύδια.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, τις ντομάτες και λίγο νερό και αφήνω να βράσουν γύρω στα 15 λεπτά.
Μετά προσθέτω τη ρέγγα κομμένη σε μικρά κομμάτια, τη δάφνη και το ξίδι.
Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να πιει το ζουμί του και να χυλώσει (αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμα νερό).
Είναι ένα φαγητό ξεχασμένο, αλλά πολύ ωραίο.
Tip
Αν δεν έχω χρόνο να κάψω με εφημερίδα τη ρέγγα, μπορώ να πάρω φιλέτο ρέγγας. Αν θέλω, προσθέτω μια καυτερή πιπερίτσα στην κατσαρόλα.