Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
½ κ.σ. πελτέ
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
6 αβγά
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, πάπρικα
½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι, τον κιμά και τον πελτέ και τσιγαρίζω γύρω στα 6 - 7 λεπτά.
Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό και αφήνω τον κιμά να βράσει και να πιει όλα του τα υγρά.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζω τις πατάτες.
Σε ένα ταψί απλώνω τις πατάτες, από πάνω τον κιμά και τέλος περιχύνω με τα αβγά, που τα έχω χτυπήσει σε ομελέτα μαζί με τη γραβιέρα.
Πασπαλίζω την επιφάνεια με λίγη πάπρικα και βάζω το ταψί στον φούρνο. Ψήνω γύρω στα 20 - 25 λεπτά.
Μόλις βγάλω την ομελέτα από τον φούρνο, τρίβω από πάνω φρέσκο πιπέρι.
Tip
Αν κάνουμε μακαρόνια με κιμά και μας περισσέψει κιμάς, μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την ομελέτα. Αν δεν έχω γραβιέρα, μπορώ να βάλω φέτα ή όποιο άλλο τυρί έχω.