Υλικά
• 1.200 - 1.400 γρ. Ψαρονέφρι κομμένο σε ροδέλες
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 μικρό κρεμμύδι στο μούλτι
• λίγο κρόκο Κοζάνης
• 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
• 2 κουταλιές μέλι
• αλάτι, πιπέρι
• ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
• λίγο αλεύρι
• λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Κόβω το χοιρινό σε ροδέλες.
Τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι.
Αλευρώνω μία-μία τις ροδέλες από το κρέας και τις τηγανίζω για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζω τον κρόκο μέσα στον χυμό πορτοκαλιού.
Όταν τηγανίσω όλες τις ροδέλες, προσθέτω το πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και το μέλι.
Αφήνω να πάρει 5 - 6 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.
Βράζω το κριθαράκι, το σουρώνω, προσθέτω το ξύσμα, το ανακατεύω και το βάζω σε μια φόρμα.
Ξεφορμάρω σε μια πιατέλα το κριθαράκι, πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα και από πάνω απλώνω τις ροδέλες του χοιρινού. Τρώγεται ζεστό.
Tip
Αν θέλω, αντικαθιστώ το κριθαράκι με πιλάφι.