Υλικά
•10 - 12 μελιτζάνες τσακώνικες
•8 - 10 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•8 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
•10 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•3 - 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
•½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
•4 κουτ. σούπας φρυγανιά
•10 - 12 μπαστουνάκια φέτα ή γραβιέρα
•1 κουταλιά πελτέ
•1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
•1 ποτηράκι λάδι
•λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.
Πλένω τις μελιτζάνες, τις καθαρίζω και τις χαράζω κατά μήκος.
Βάζω στη φωτιά ένα τηγάνι με λάδι και τηγανίζω τις πατάτες.
Μετά τηγανίζω μία μία και τις μελιτζάνες.
Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κρεμμύδια και τα μαραίνω για 2 - 3 λεπτά.
Μετά προσθέτω το ένα ποτηράκι λάδι και τα τσιγαρίζω για 2 - 3 λεπτά μαζί με το σκόρδο και τον πελτέ.
Προσθέτω τις ντομάτες, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και λίγο νερό και αφήνω τη σάλτσα να δέσει πολύ καλά.
Γεμίζω μία μία τις μελιτζάνες με σάλτσα και τις απλώνω στο ταψί.
Αλατοπιπερώνω τις πατάτες και τις βάζω κι αυτές στο ταψί.
Ρίχνω από πάνω το ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι και 1 ποτήρι νερό.
Σε κάθε μελιτζάνα βάζω από ένα μπαστουνάκι τυρί και από πάνω λίγη φρυγανιά.
Ψήνω στον φούρνο γύρω στα 25 λεπτά.
Αν δω ότι το φαγητό έχει νερά, ξαναβάζω το ταψί στον φούρνο.