Υλικά
•1 κιλό γαύρο
•χυμό από 2 λεμόνια
•αλάτι
•σιμιγδάλι ψιλό
•λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τραβάω τα κεφάλια των γαύρων και μαζί βγαίνει και το εντεράκι.
Πλένω καλά τον γαύρο και τον βάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσει.
Μόλις στραγγίσει καλά, τον αλατίζω και τον περιχύνω με τον χυμό λεμονιού.
Βάζω σε μια πιατέλα το σιμιγδάλι.
Βάζω στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζω έναν έναν τους γαύρους, τους οποίους έχω περάσει από το σιμιγδάλι (αντί για αλεύρι δηλαδή, βάζω σιμιγδάλι).
Τηγανίζω τους γαύρους και από τις δύο μεριές και τους βγάζω από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
Τρώγονται ζεστοί.
Tip
Ο χυμός του λεμονιού, που τον βάζω πριν από το σιμιγδάλι, κάνει τον γαύρο πολύ τραγανό.