Υλικά
• 1 κιλό πατάτες
• 4 κουταλιές βούτυρο
• 5 κουταλιές γάλα χλιαρό
• αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
• 6 αβγά
• 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
• λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βράζω τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνω μόλις βράσουν καλά και τις κάνω πουρέ ή με το πιρούνι ή σε μηχανή του πουρέ.
Βάζω στην κατσαρόλα τις λιωμένες πατάτες, το βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα.
Προσθέτω τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Τα ανακατεύω όλα μαζί να ενωθούν μεταξύ τους και σβήνω τη φωτιά.
Μοιράζω τον πουρέ σε μικρά μπολάκια. Κάνω με τα χέρια μου ένα βαθούλωμα και βάζω μέσα από ένα αβγό.
Σκεπάζω το αβγό με λίγο πουρέ ακόμα, λίγη πάπρικα και λίγο τυρί (από τα τριμμένα που έχω).
Βάζω τα μπολάκια στον φούρνο και τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά περίπου.
Τρώγεται ζεστό, με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο από πάνω. Είναι τέλειο!
Tip
Προσοχή στο αλάτι, γιατί υπάρχουν και τα τυριά. Αν θέλω, μπορώ να βάλω από πάνω λίγη σάλτσα ή μια ροδέλα ντομάτας.