X

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Υλικά

•1.200 - 1.300 γρ. αρνάκι κομμένο σε μερίδες

•10 - 15 αγκινάρες

•10 - 15 πατατάκια μικρά

•4 - 5 καρότα κομμένα σε ροδέλες

•½ ματσάκι άνηθο & μάραθο ψιλοκομμένα (μισό μισό)

•8 - 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

•1 ποτηράκι λάδι

•1 ποτηράκι χυμό λεμόνι

•αλάτι, πιπέρι

•1 κουτάκι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το αρνάκι με τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 7 - 8 λεπτά.

Μετά προσθέτω 2 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.

Προσθέτω τις αγκινάρες, καλά καθαρισμένες, τα πατατάκια, τα καρότα, τον άνηθο, τον μάραθο, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω να βράσουν όλα καλά, κουνώντας την κατσαρόλα πότε πότε για να μην κολλήσει το φαγητό.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και την κρέμα και αφήνω την κατσαρόλα στη φωτιά για 10 - 12 λεπτά ακόμα, να βράσει και η κρέμα, να δέσει και να χυλώσει.

Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.