Υλικά
•1.200 - 1.300 γρ. αρνάκι κομμένο σε μερίδες
•10 - 15 αγκινάρες
•10 - 15 πατατάκια μικρά
•4 - 5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
•½ ματσάκι άνηθο & μάραθο ψιλοκομμένα (μισό μισό)
•8 - 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•1 ποτηράκι λάδι
•1 ποτηράκι χυμό λεμόνι
•αλάτι, πιπέρι
•1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το αρνάκι με τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 7 - 8 λεπτά.
Μετά προσθέτω 2 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Προσθέτω τις αγκινάρες, καλά καθαρισμένες, τα πατατάκια, τα καρότα, τον άνηθο, τον μάραθο, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω να βράσουν όλα καλά, κουνώντας την κατσαρόλα πότε πότε για να μην κολλήσει το φαγητό.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και την κρέμα και αφήνω την κατσαρόλα στη φωτιά για 10 - 12 λεπτά ακόμα, να βράσει και η κρέμα, να δέσει και να χυλώσει.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.