Υλικά
•1 κιλό πατάτες βρασμένες
•100 γρ. βούτυρο λιωμένο
•3 αβγά
•2 κουταλιές τσίπουρο
•200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
•4 - 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
•φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
•ξύσμα από 1 λάιμ
•λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν, τις σουρώνω και έτσι όπως είναι ζεστές τις λιώνω με το πιρούνι.
Σε μια λεκάνη βάζω τις λιωμένες πατάτες, τα αβγά, το βούτυρο, το τσίπουρο, τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, το ξύσμα και πιπέρι.
Τα ανακατεύω όλα να ενωθούν μεταξύ τους.
Σκεπάζω τη λεκάνη με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο γύρω στα 25 - 30 λεπτά.
Βάζω σε έναν δίσκο αλεύρι.
Πλάθω τους λουκουμάδες σαν κεφτεδάκια, τους αλευρώνω, βάζω λάδι στο τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνω έναν έναν τους λουκουμάδες και τους τηγανίζω.