Υλικά
• 1.500 γρ. Μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες
• 5 - 6 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
• πιπέρι, ζάχαρη, αλάτι
Εκτέλεση
Βάζω από το βράδυ τον μπακαλιάρο στο νερό, για να φύγει το αλάτι, και αλλάζω αρκετές φορές το νερό.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα στρώνω τις πατάτες με λίγο αλάτι και πιπέρι, από πάνω στρώνω τον μπακαλιάρο, από πάνω τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, λάδι, πιπέρι, ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό.
Αφήνω το φαγητό να βράσει και να χυλώσει. Κουνάω την κατσαρόλα προσεκτικά, για να μη λιώσουν τα υλικά.
Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό ακόμα.
Σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.