Υλικά
•1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ.)
•700 γρ. Αστακό βρασμένο
•400 γρ. κρέμα γάλακτος
•200 γρ. τυρί κρέμα
•1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
•½ ματσάκι μάραθο
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτω τον αστακό και τον βράζω.
Αφού βράσει, τον σουρώνω και τον αφήνω λίγο να κρυώσει.
Tον καθαρίζω, πετάω το εντεράκι του και κόβω το ψαχνό του σε κομμάτια που θα έχουν το μέγεθος καρυδιού.
Βάζω τα κομμάτια του αστακού σε μια λεκάνη μαζί με το κονιάκ για μισή ώρα και μετά τον σουρώνω.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζω την κρέμα και το τυρί και μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτω τα κομμάτια του αστακού, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνω να πάρουν 3 - 4 βράσεις προτού σβήσω τη φωτιά.
Βράζω τα μακαρόνια και τα σουρώνω.
Βάζω τα ζεστά μακαρόνια σε μια πιατέλα, τα περιχύνω με τον αστακό και τη σάλτσα του και προσθέτω ψιλοκομμένο μάραθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.