Υλικά
• 2 κιλά πατάτες
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
• ελαιόλαδο
• ελάχιστο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, κατά προτίμηση κυδωνάτες ή ροδέλες.
Σε ταψί στρώνουμε τις πατάτες να πιάσουν μια στρώση, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου ακαθάριστες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη μπολικη.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα και λίγο νερό. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου μια ώρα.
Δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν. Έχουμε το νου μας μη στεγνώσουν,θέλουμε να έχουν αρκετό λαδάκι, εκεί είναι η νοστιμιά.
Σερβίρονται ζεστές με φρέσκο ψωμάκι και ελιές.