Υλικά
•8-10 αύγα
•3-4 πατάτες μεγαλούτσικες
•1 μεγάλη ντομάτα
•1 πράσινη πιπεριά
•τυρί σε ότι ποσότητα και ποιότητα σας αρέσει
•5 φέτες ζαμπόν
•1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
•1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κύβους και τις τηγανίζουμε κανονικά.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και αυτά σε κύβους λίγο μικρότερους.
Κόβουμε και τα αλλαντικά. Το τυρί, αν είναι κομμάτι το κόβουμε και αυτό, αν είναι φέτες το αφήνουμε ως έχει.
Διαλέγουμε ταψί ή πυρέξ που να μας βολεύει το μέγεθος και το βουτυρώνουμε καλά (αν την ομελέτα την θέλουμε φουσκωτή μεσαίο, αν την θέλουμε λεπτή μεγαλούτσικο) και στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες.
Από πάνω ρίχνουμε τα κυβάκια των λαχανικών και των αλλαντικών.
Χτυπάμε τρία από τα αυγά με το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά και χτυπάμε όλα μαζί λιγο ακόμα.
Ρίχνουμε τα αυγά πάνω στα άλλα υλικά και από πάνω βάζουμε το τυρί.
Αν είναι τριμμένο το βάζουμε στα μισά του ψησίματος για να μην καεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 160-180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού για να δούμε αν είναι έτοιμη.