Υλικά
•2 κιλά σαρδέλες
•500 γρ. πατάτες
•500 γρ. κολοκυθάκια
•4 - 5 καρότα
•2 κρεμμύδια ξερά
•2 ντομάτες ολόκληρες ξεφλουδισμένες
•1 ποτήρι χυμό λεμόνι
•½ ματσάκι σέλινο
•2 φλιτζ. του καφέ ρύζι γλασέ
•αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πετάω τα κεφάλια από τις σαρδέλες και τις καθαρίζω.
Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και μόλις πάρει βράση βάζω τις πατάτες σε κυβάκια, τα κολοκύθια σε κυβάκια, τα καρότα σε κυβάκια, τα κρεμμύδια σε κυβάκια, τις ντομάτες ολόκληρες, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το σέλινο χοντροκομμένο.
Τα ψάρια τα βάζω σε ένα τουλπάνι καλά δεμένο και τα προσθέτω επίσης στην κατσαρόλα.
Αφήνω να βράσουν καλά όλα τα υλικά. Μετά αφαιρώ το τουλπάνι με τα ψάρια και, όπως βράζει το νερό, προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω.
Μόλις βράσει το ρύζι, δοκιμάζω μήπως θέλει λίγο ακόμα αλάτι ή λεμόνι.
Σερβίρω τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλω, βάζω και λίγο κόκκινο πιπέρι σε κάθε πιάτο.