Υλικά
1 κιλό πατάτες σε λεπτές ροδέλες
15 φέτες ζαμπόν
3 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν στη μέση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνοντας στο ενδιάμεσο.
Τελειώνουμε με κρεμμύδια.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Αντί για ζαμπόν, μπορούμε να βάλουμε λουκάνικο, σαλάμι, παστουρμά ή όποιο αλλαντικό προτιμάμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε τριμμένο τυρί και ρίγανη ή θυμάρι.