Υλικά
1½ κιλό χοιρινό μπούτι
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση
κόκκους πιπεριού
1 δαφνόφυλλο
τυρί του τοστ, όσες και οι φέτες του κρέατος
μπέικον σε φέτες, όσες και οι φέτες του κρέατος
ντομάτα σε ροδέλες, όσες και οι φέτες του κρέατος
πιπεριά πράσινη σε ροδέλες, όσες και οι φέτες του κρέατος
1 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζ. γάλα χλιαρό
1 αβγό
2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε χαμηλή κατσαρόλα το κρέας με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το αλάτι του.
Σκεπάζουμε με νερό και σε μέτρια φωτιά το σιγομαγειρεύουμε μέχρι κυριολεκτικά να λιώνει το κρέας, προσθέτοντας όταν χρειάζεται νερό.
Στραγγίζουμε το κρέας, το κόβουμε σε φέτες και κρατάμε το ζουμάκι του, γύρω στο 1 φλιτζάνι.
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ταψί τις φέτες του κρέατος. Πάνω σε κάθε φέτα μοιράζουμε 1 φέτα τυρί, 1 φέτα μπέικον, 1 φέτα ντομάτα, 1 φέτα πιπεριά και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ανακατεύουμε το γάλα με το ζουμάκι του κρέατος. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και με το σύρμα το ανακατεύουμε με το αλεύρι.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό και το τυρί (κρατάμε λίγο για την κρούστα).
Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω στο κρέας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για ½ ώρα περίπου.