Υλικά
3 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε χοντρές ροδέλες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια σε χοντρές φέτες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 σφηνάκι κονιάκ
¾ του ποτηριού λευκό κρασί
4-5 κλωναράκια ψιλοκομένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας μαζί με το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το μίγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1'-2'.
Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα γυρίζουμε 2-3 φορές και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο, αφού το αλατοπιπερώσουμε, για 20'.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή σκέτο.