Υλικά
8 μικρά αβγά βρασμένα σφιχτά
200 γρ. κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. γαλέτα
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
2 αβγά, χτυπημένα μαζί με λίγο αλάτι, για το πανάρισμα
γαλέτα για το πανάρισμα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε πολύ σφιχτά τα 8 αβγά.
Ζυμώνουμε τον κιμά με αλατοπίπερο, 1 κουταλιά γαλέτα, το κρεμμύδι, το μίγμα μπαχαρικών και τον μαϊντανό.
Κλείνουμε κάθε αβγό μέσα στον κιμά και αφήνουμε τα αβγά στο ψυγείο για ½ ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα.
Περνάμε το κάθε αβγό πρώτα από τα 2 χτυπημένα αβγά και ύστερα από τη γαλέτα.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.