Υλικά
5 κατεψυγμένες ή φρέσκες πίτες για σουβλάκι
2 σκελίδες σκόρδο
1½ φλιτζ. φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού ή και ανάμικτα
⅓ φλιτζ. καρύδια
¾ φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
250 γρ. μυζήθρα (ή μανούρι ή φέτα)
μερικές λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα καρύδια, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι, μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Απλώνουμε τις πίτες στο ρηχό ταψί του φούρνου, το οποίο θα λαδώσουμε προηγουμένως.
Μοιράζουμε πάνω στις πίτες τη μυζήθρα χοντροσπασμένη, τις λιαστές ντομάτες και το pesto.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15' και τρώμε καυτές τις πίτες.