Υλικά
ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
2 αβγά
ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά σε πολύ λεπτές λωρίδες
φέτες κίτρινο τυρί του τοστ
οποιοδήποτε αλλαντικό σε φέτες
μερικές λωρίδες μπέικον
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα
ελαιόλαδο για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες και τη στραγγίζουμε από τα σπόρια της.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με πιρούνι τα αβγά με αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στο πρόγραμμα με αέρα και αντιστάσεις.
Παίρνουμε ένα χαμηλό ταψί, το λαδώνουμε και στρώνουμε πολύ καλά τον πάτο με ψωμί του τοστ.
Κόβουμε το ψωμί σε μικρότερα κομμάτια για να καλύψουμε τα κενά, έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς το ταψί.
Με πινέλο απλώνουμε το χτυπημένο αβγό πάνω στο ψωμί.
Πάνω του απλώνουμε όλα τα υλικά μας, ξεκινώντας από το τυρί.
Επειδή οι φέτες του τοστ είναι λεπτές και θα "χαθεί" το τυρί, το στρώνουμε σε διπλή ή τριπλή στρώση.
Ψήνουμε γύρω στα 20', μέχρι να ροδίσουν τα υλικά και να λιώσει το τυρί.