Υλικά
500 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
4 αβγά
2 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
½ φλιτζ. φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, μέχρι να μαλακώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με 20 εκ. διάμετρο (αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε το σουφλέ εύκολα, στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κατίκι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το κασέρι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα, προσθέτουμε τις ντομάτες σε στρώσεις, με τις ροδέλες του κρεμμυδιού ανάμεσα, αλατοπιπερώνουμε λίγο τα λαχανικά και ψήνουμε για 45' με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.