Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
2 πατάτες
2 πιπεριές κέρατο
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
3 ώριμες ντομάτες
200 γρ. φέτα σπασμένη
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Κόβουμε τη μία ντομάτα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες, μαζί με το φλούδι.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ενδιάμεσα στις στρώσεις σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το σκόρδο, τη φέτα και κουταλιές κουταλιές το γιαούρτι.
Πάνω τους απλώνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Τελειώνουμε με το κρεμμύδι και τις φέτες ντομάτας.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε το φαγητό για 40' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Δοκιμάζουμε την πατάτα, που είναι πιο σκληρή, και αν είναι έτοιμη πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ξαναφουρνίζουμε το φαγητό για 10', μέχρι να λιώσει ωραία το τυρί.
Είναι πιο νόστιμο σε θερμοκρασία δωματίου, γι' αυτό το αφήνουμε μισή ώρα πριν το σερβίρουμε.