Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 αργίτικες μελιτζάνες σε κυβάκια, μαζί με τη φλούδα
2 βρασμένες πατάτες σε κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
5 αβγά
1 φλιτζ. κασέρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη και λίγο ακόμα για την κρούστα
1 φλιτζ. γάλα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε τις πατάτες και φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, πιέζοντας να σπάσουν λίγο οι πατάτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το τριμμένο τυρί.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ή μικρό ταψί, ανάλογα με το αν θέλουμε το σουφλέ χαμηλό ή πιο φουσκωτό, και απλώνουμε στον πάτο τα λαχανικά.Ψιλοκόβουμε πάνω τους τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μίγμα από αβγά και τυρί.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει η κρούστα.
Τρώγεται καλύτερα ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο.