Υλικά
4 μεγάλες βρασμένες πατάτες
1 κ.γλ. τσιμένι σε σκόνη
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 αβγά
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο και λίγο ακόμα για την κρούστα
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Όσο είναι ακόμα ζεστές οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε ρηχό και πλατύ μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με αλατοπίπερο σε ένα μπολάκι και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
Ρίχνουμε και το τυρί, το κρεμμυδάκι, το τσιμένι, την πάπρικα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο κασέρι και ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.