X

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Υλικά

¾ του πακέτου μακαρόνια για παστίτσιο

1 κιλό βλίτα

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο

1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα

1 στραγγιστό γιαούρτι

4 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. φέτα σπασμένη

2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 για την κρέμα και 1 για το πασπάλισμα (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί ή μίγμα από κίτρινα τυριά)

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα βλίτα και τα στραγγίζουμε.

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, φέρνουμε δυο βόλτες και μετά προσθέτουμε και τα βλίτα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20'.

Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Παράλληλα, βράζουμε για 5' περίπου τα μακαρόνια. Δε θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς.

Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και το κεφαλοτύρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθεί εντελώς.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και μερικά κυβάκια βούτυρο και πάνω τους απλώνουμε τα βλήτα.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και απλώνουμε πάνω τους την κρέμα γιαουρτιού.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κεφαλοτύρι και σκορπίζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το σουφλέ μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.