Υλικά
¾ του πακέτου μακαρόνια για παστίτσιο
1 κιλό βλίτα
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο
1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα
1 στραγγιστό γιαούρτι
4 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. φέτα σπασμένη
2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 για την κρέμα και 1 για το πασπάλισμα (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί ή μίγμα από κίτρινα τυριά)
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα βλίτα και τα στραγγίζουμε.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, φέρνουμε δυο βόλτες και μετά προσθέτουμε και τα βλίτα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20'.
Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Παράλληλα, βράζουμε για 5' περίπου τα μακαρόνια. Δε θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς.
Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και το κεφαλοτύρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθεί εντελώς.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και μερικά κυβάκια βούτυρο και πάνω τους απλώνουμε τα βλήτα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και απλώνουμε πάνω τους την κρέμα γιαουρτιού.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κεφαλοτύρι και σκορπίζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κυβάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το σουφλέ μέχρι να ροδίσει η κρούστα.