Υλικά
250 γρ. ριγκατόνι
4 αβγά
1 ποτήρι γάλα
5 κ.σ. κοφτές αλεύρι
100 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
100 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε φετάκια
φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή 2 κ.γλ. ξερό
1 κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βράζουμε πολύ αλ ντέντε τα ριγκατόνι και τα στραγγίζουμε.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με το αλεύρι, να γίνουν χυλός.
Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα τυριά, το ζαμπόν, τον δυόσμο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο ταψί και ψήνουμε για 40' περίπου, προσέχοντας να μην ξεραθούν το τυρί και τα ζυμαρικά στην κρούστα (στην ανάγκη, τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο).