Υλικά
1 σελινόριζα
1 ½ φλ. τραχανά
1 ζωμό λαχανικών
Γάλα
1 φλ. κεφαλοτύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κυβάκια.
Σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε τη σελινόριζα.
Προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο γάλα και το φρέσκο ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε για να βράσει και να διαλυθεί.
Ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε εναλλάξ γάλα και νερό ανακατεύοντας μέχρι να φουσκώσει και να μαγειρευτεί ο τραχανάς.
Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη φωτιά όσο ακόμα το τραχανότο έχει λίγα ζουμιά.
Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.