Υλικά
300 γρ. φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. φέτα σπασμένη
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
4 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με την πορτοκαλόφλουδα.
Φροντίζουμε να κρατάνε λίγο όταν τις κατεβάσουμε από τη φωτιά. Πετάμε τη φλούδα και τις στραγγίζουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το στρώνουμε με τριπλή λαδόκολλα, φροντίζοντας να προεξέχει πολύ το χαρτί.
Απλώνουμε μέσα τις φακές, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τη φέτα, το θυμάρι, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Τυλίγουμε σε πακετάκι με τη λαδόκολλα που προεξέχει.
Προαιρετικά, μπορούμε σε μια εξωτερική στρώση να τυλίξουμε και με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Σκίζουμε το επάνω μέρος της λαδόκολλας, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και αφήνουμε άλλα 10' το φαγητό να κάνει κρούστα.