Υλικά
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα
6 πιπεριές κέρατο
2 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε ή τις περνάμε από το μούλτι.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση.
Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάτουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και φέρνουμε 2-3 βόλτες (αν έχουν ανθούς, να τους βάλετε κι αυτούς στην κατσαρόλα).
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5' (αν τη βάλουμε λίγο πιο πριν, θα λιώσει και θα μας δώσει μια υπέροχη λευκή κρεμώδη σάλτσα, γι' αυτό, αν σας αρέσει έτσι, διαλέξτε μια μαλακιά φέτα).
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη ρίγανη και σερβίρουμε.