X

Κολοκυθάκια Γιαχνί με Φέτα και Πιπεριές

Ένα γρήγορο και μαγικό φαγάκι, με όλα τα αρώματα του καλοκαιριού, που γίνεται ονειρεμένο την επόμενη μέρα.

Υλικά

1 κιλό μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα

6 πιπεριές κέρατο

2 ώριμες ντομάτες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλιτζ. φέτα χοντροσπασμένη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε ή τις περνάμε από το μούλτι.

Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση.

Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάτουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και φέρνουμε 2-3 βόλτες (αν έχουν ανθούς, να τους βάλετε κι αυτούς στην κατσαρόλα).

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.

Προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5' (αν τη βάλουμε λίγο πιο πριν, θα λιώσει και θα μας δώσει μια υπέροχη λευκή κρεμώδη σάλτσα, γι' αυτό, αν σας αρέσει έτσι, διαλέξτε μια μαλακιά φέτα).

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές