Υλικά
•1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
•1 1/2 κιλό κυδώνια
•2 κρεμμύδια
•1 ποτήρι λευκό κρασί
•3 ποτήρια νερό
•2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
•1 φλιτζάνι λάδι
•λίγο γαρίφαλο (καρφάκια)
•λίγο πιπέρι κόκκινο
•λίγο πιπέρι μαύρο
•λίγο μπαχάρι σπυρί
•λίγο αλατάκι
•σπορέλαιο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα για να ξανθίσουν.
Έπειτα ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε λιγάκι και το αφήνουμε μέχρι να ασπρίσει.
Το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγα μπαλάκια μπαχάρι, λίγο πιπέρι, 2-3 γαρύφαλλα, αρκετό αλατάκι και λίγο πιπέρι κόκκινο.
Το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτάκια περίπου, ώσπου να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τρία ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για μια ώρα. Στο μεταξύ, πλένουμε τα κυδώνια αλλά δεν τα καθαρίζουμε.
Κόβουμε το καθένα σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Έπειτα τα κόβουμε σε ακόμη μικρότερα κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Αν τα τηγανίσουμε με τη φλούδα προς τα κάτω, θα μαραθούν πιο εύκολα.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε ένα πιατάκι.
Όταν και το κρέας μας είναι έτοιμο, έχει περάσει δηλαδή μια ώρα περίπου, ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας για να δέσει η σάλτσα.