Υλικά
•1500 γραμμ. χοιρινό μπούτι
•1 1/2 κιλό σέλινο
•3 κουταλιές σούπας βούτυρο
•2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
•αλάτι
•πιπέρι
•2 αυγά
•2 ζουμερά λεμόνια
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με αλατισμένο νερό.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα σέλινα και όταν μισοβράσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Αφαιρούμε τα εξωτερικά λίπη και το κόκαλο από το μπούτι.
Κόβουμε τα ψαχνά του σε κομμάτια και το ροδίζουμε ελαφρά σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος.
Αφήνουμενα μισοβράσει το κρέας και ρίχνουμε μέσα το σέλινο, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Όταν ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει ώσπου να ψηθεί εντελώς και να μείνει με λίγο μόνο ζουμί.
Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό των λεμονιών και αυγοκόβουμε το φαγητό.