Υλικά
•2 κιλά μπούτι γουρουνόπουλου μικρού
•4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
•αλάτι
•πιπέρι
•4 κουταλιές σούπας βούτυρο
•2 φλιτζ. τσαγιού
άσπρο κρασί
•1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•1 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
•2-3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Παίρνουμε από την προηγούμενη μέρα το μπούτι και αφαιρούμε το πολύ λίπος του, το ξεκοκαλίζουμε και το διαμορφώνουμε σε ρολό.
Το βράδυ, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το μπούτι, αλείφουμε μετά όλη την επιφάνεια του με μουστάρδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το πρωί της επομένης, αφαιρούμε την μουστάρδα, δένουμε με λευκό σπάγγο το μπούτι, για να διατηρήσει κατά το ψήσιμο το ρολό σχήμα του, το αλατοπιπερώνουμε, το κοκκινίζουμε καλά με το βούτυρο και το γυρίζουμε σε ταψί.
Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 ώρα μόνο με το βουτυρό του και το 1 από τα 2 ποτήρια κρασί και τραβάμε το ταψί από τον φούρνο.
Ανακατεύουμε την μουστάρδα με την κρέμα του γάλακτος και την ζάχαρη, τα δουλεύουμε να γίνουν πηχτό μίγμα, αλείφουμε με αυτό όλη την επάνω επιφανειά του κρέατος και την κάτω πλευρά του, αδειάζουμε το υπόλοιπο μίγμα της μουστάρδας στο ταψί και το ξαναφουρνίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και σιγοψήνουμε για άλλη 1 ώρα, περιβρέχοντας κάθε τόσο το κρέας με τη σάλτσα του και με το υπόλοιπο κρασί.