Υλικά
•1 κιλό χοιρινό κρέας
•1/2 κιλό φασόλια ψιλά ή γίγαντες
•1-2 κρεμμύδια
•1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
•4-5 κουταλιές πελτέ ντομάτας
•σέλινο
•μαϊντανό
•αλάτι
•πιπέρι
•λίγο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε σε νερό τα φασόλια από το βράδυ.
Την επομένη τα βράζουμε.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρουμε με το κρεμμύδι στο βούτυρο.
Ρίχνουμε τον πελτέ.
Προσθέτουμε κατόπιν αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό και σέλινο και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου σχεδόν μαλακώσει.
Τότε ρίχνουμε τα φασόλια και λίγο νερό ζεστό αν χρειαστεί και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει επί 1/2 περίπου ώρα και μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.