Υλικά
•1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια όχι πολύ μικρά
•1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
•1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
•κανέλλα τριμμένη
•αλατοπίπερο
•μπαχάρι
•1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
•1/2 φλιτζάνι λάδι
•1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι, προσθέτουμε το χοιρινό και το σβήνουμε με το κρασί.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλατοπίπερο, την κανέλλα, το μπαχάρι, τα ντοματάκια και 3 ποτήρια νερό.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το κρέας μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 ποτήρι νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το ψήνουμε για 13-15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε αμέσως.
Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.